Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcasts om salg og service

Her på siden finder du alle mine podcastepisoder om salg og service.

Hvis du vil vide mere, kan du blive ven på Facebook eller connecte på Linkedin - eller du kan besøge min blog om salg på birdi.dk/blog

Jeg er salgs- og servicebooster, hvilket betyder at jeg hjælper virksomheder til at få bedre bundlinje.

Velkommen til :-)

Sep 3, 2022

Tænk når du sælger

Jubelidiot eller sortseer? Ja, tak!

Som du kan høre i podcasten her, er der brug for balance. Du er jo sælger og måske udvalgt til jobbet, fordi du er den fødte optimistiske ja-tænker med ja-hatten solidt plantet på hovedet.

Det er vigtigt, fordi du skal kunne tåle modgang. Du skal kunne mobilisere ny energi, når ting ikke lykkes, så du skal bare være positivt robust.

Men der er en bagside, for når du stoler for meget på egne evner, kunders velvilje eller buying power, så kan du blive snydt og dermed opleve, at du ikke når de mål du troede så meget på.

Så du skal kunne balancere mellem optimisme for at komme frem i verden - og pessimisme for at undgå at sætte for sent ind.

Jeg oplever nemlig at denne sætning gælder for alle os der venter på ordren: Kunder køber for lidt - for sent.

De køber simpelthen mindre end de udtrykker interesse for - og de køber det senere, end de antager, at de vil.

Dermed bliver vores forecast - vores pipeline - ikke altid præcist nok. Så når vi ikke over index 100. Så får vi stress og smæk og tvivl om egne evner.

Så lyt med og hør om balancen i første del.

I anden del kan du høre om at forventningsafstemme med kunden - altså at være i realist-mode. Her er fokus på at undgå sure kunder og du kan høre om hvordan vi på et hospital har arbejdet med at justere patientens forventninger til ventetid. Eksemplet med patienten er lige til at bruge i en handelsvirksomhed og løsningen er enklere end man skulle tro...

Lyt også til tredje den, hvor en sælger, der var lidt pessimistisk blev optimist, efter at jeg satte blæselampen tæt på hans nakke :-)

Tak for din interesse - tak fordi du lytter med.